Kartuše HP

Pred petimi leti sem kupila multifunkcijsko napravo (optični čitalnik, kopirni stroj in tiskalnik) proizvajalca HP, in kljub temu, da je bila kar dosti v uporabi, jo brez težav uporabljam še danes. Sicer je res, da nekoliko manj pogosto, saj je zadnje leto namenjena predvsem šolskim projektom otrok (za pripravo plakatov in referatov, kjer je potrebno natisniti barvne fotografije), za delo v pisarni pa sem se odločila za nakup črnobelega laserskega tiskalnika, ki tiska veliko hitreje.
Pri HP multifunkcijski napravi sem pred letom in pol kupila večjo zalogo kartuš (črnih in barvnih), saj sem jih dobila v akciji, vendar mi jih je v letu dni vseeno zmanjkalo. In ker se tiskalnik uporablja bolj kot ne za otroke, sem si tokrat rekla, da ne bom več kupila originalne kartuše HP, temveč bom raje izbrala nekaj cenejšega – kompatibilne kartuše proizvajalca, katerega ime ni poznano. Rečeno, storjeno – a kako hitro sem obžalovala to odločitev …
Bil je maj in oba otroka sta imela v šoli zadnje, zaključne projekte, tako je bilo tiskanja kar nekaj. Precej sem bila presenečena, ko sta mi povedala, da tiskalnik ne tiska več, saj je zmanjkalo barve. Mislila sem si, da sta verjetno res veliko tiskala, in tako kupila še en komplet neoriginalnih kartuš. In zdelo se mi je, da je tokrat črnila oziroma barvila zmanjkalo še prej – kot da bi bilo barve v kaseti pol manj kot običajno!
S praznimi kartušami sem se precej razjarjena odpravila nazaj k prodajalcu in mu pojasnila, da so kartuše zanič oziroma nevredne svojega denarja. Dejal je, da neoriginalne kartuše običajno res niso tako kakovostne kot original, a da se tako hitro ne morejo izprazniti – da gre gotovo za kakšno napako. Ponudil je, da mi da brezplačno dve novi kartuši, vendar sem bila nejeverna – če so bile težave prvič in drugič, potem bodo gotovo tudi tretjič. Tako sem se raje odločila, da ponovno kupim originalne kartuše HP, pri katerih bom vsaj vedela, da lahko pričakujem dolgo življenjsko dobo. Že res, da je tiskalnik namenjen otrokom in moje delo ni odvisno od njega, vendar pa so od njega lahko odvisne ocene mojih otrok – in ne želim, da so šolski projekti slabi zgolj zato, ker se je ponovno izpraznila kartuša.

Preberite si še kaj o tem kaj je laserski tiskalnik!

Članki iz iste kategorije: