Laserski tiskalnik

Verjetno vam ni potrebno posebej razložiti praktičnosti tiskalnika v sodobnem domu. Omogoča nam, da lahko hitro natisnemo tiskovine in jih pripravimo za uporabo. Kdo ne potrebuje kdaj pa kdaj natisniti kak dokument? Skorajda vsak, ki tako ali drugače posluje potrebuje zmogljiv način tiskanja.

V tem tekstu si bomo ogledali dva izmed najbolj uporabljenih vrst printerjev.

Včasih je bil najbolj popularen in razširjen tako imenovani »inkjet« tiskalnik, ki je dejansko tiskalnik na črnilo. Tovrstni tiskalnik ima pomanjkljivost v tem, da se listi nekaj sekund sušijo, kar pomeni, da se včasih lahko natisnjeno razmaže.

Največji problem tiskalnikov na črnilo je, da se kartuše rade zasušijo, ko nekaj časa ne tiskamo. S tem gre v nič kartuša in nabaviti moramo novo.

V kontrastu pa laserski tiskalnik nima tovrstnih pomanjkljivosti. Deluje tako, da se v list vžge prah. S tem se natisnjeno ne maže, prav tako pa se prah ne zasuši. Je pa res, da so kartuše oziroma prah za tiskalnik dražje pri laserskemu tiskalniku, kar pa je razumljivo, saj lahko z eno kartušo za laserski tiskalnik naredimo dosti več natisnjenih listov.

Torej vemo zakaj so postali tako popularni tiskalniki na prah. Le ti nam omogočajo, da lahko delujemo brez skrbi da bi se nam kartuše pokvarile.

Ker pa so cene teh dveh tipov tiskalnikov postale dosti primernejše, oziroma so laserski tiskalniki padli občutno v ceni, je vsaj zame izbira očitna. Moram pa pridodati, da so barvni laserski tiskalniki vseeno kar dragi. Zato je smiselno razmisliti, da bi črnobelo tiskanje prepustili laserskemu tiskalniku, medtem ko bi lahko za barvno še vedno uporabljali inkjet tiskalnik. Seveda, pa je najbolj razumska odločitev nakup enega barvnega laserskega tiskalnika, s katerim lahko natisnemo kakršnokoli tiskovino, brez da bi se obremenjevali s tem, kateri tiskalnik bomo uporabili.

Ali se torej splača nakup laserskega printerja? Vsekakor! Moram reči, da je to ena izmed najboljših investicij od vseh pripomočkov za računalnik. Omogoča nam nemoteno opravljanje poslov in s tem lahko dejansko kaj naredimo. Si predstavljate, da bi bili brez možnosti, da natisnete par kopij, ki jih potrebujete za dokumente? Brez zmogljive naprave za tisk pač ne gre več!

Članki iz iste kategorije: