Koloidno srebro ni zdravilo ali prehrambeni dodatek

Koloidno srebro je raztopina zelo majhnih delčkov srebra v koncentraciji 30 ppm

Ker koloidno srebro ni zdravilo ali prehrambeni dodatek ter niti nadomestilo za zdravniško diagnosticiranje, se moramo ob vsaki specifični težavi posvetovati s svojim zdravnikom glede smernic zdravljenja. Uporaba koloidnega srebra je na lastno odgovornost, ne smemo pa ga uporabljati, če smo alergični ali preveč občutljivi na srebro. Uporaba se odsvetuje med nosečnostjo ter dojenjem.

S širokim spektrom delovanja je koloidno srebro varno ter učinkovito nadomestilo za nekatere antibiotike. Raziskave v povezavi s tem potekajo že več kot pol stoletja in v tem času so na primer ugotovili, da koloidno srebro deaktivira encime, ki jih mikrobi potrebujejo za dihanje.

Onemogočanje mikrobov s pomočjo koloidnega srebra

Raziskave so torej pokazale, da koloidno srebro deaktivira encime, ki jih mikrobi potrebujejo za dihanje. Mikroorganizmi se ne zastrupijo, temveč zadušijo, zato ne proizvedejo odpornih sevov, kot se to dogaja pri zdravljenje z antibiotiki.

Koloidno srebro je ravno tako naravni antimikotik
Koloidno srebro deluje kot katalizator, ki preprečuje vstop tistih encimov v telo, ki jih virusi, glivice in bakterije potrebujejo za svoj razvoj

Za koloidno srebro je dokazano tudi to, da se veže na bakterijske celične stene. Tako bakterijam preprečuje njihovo pravilno delovanje; v končni fazi pa povzroči njihovo smrt. Prav tako v celičnih stenah nadomešča spojine, ki jih mikrobi potrebujejo za svoje delovanje. Sodobna literatura navaja, da koloidno srebro ubije več kot 650 patogenih mikrobov. Znanstveno je dokazano, da takšna vrsta srebra uničuje praktično vse viruse, bakterije in večino drugih enoceličnih patogenov v roku nekaj minut.

Terapevtska uporaba koloidnega srebra

Koloidno srebro je skorajda brez okusa, zato ga lahko preprosto zaužijemo ali pa za nekaj minut pretresamo v ustih. Na takšen način se pospeši absorpcija v krvni obtok ter zmanjša zobna gniloba. Lahko se uporablja tudi kot pršilo za nos, lahko se ga da v pitno vodo, da se prečisti. Nekatere osebe kuhajo s koloidnim srebrom ali pa ga dodajajo v testo, obare, juhe ter podobno.

YouTube video
Vide: Lahko koloidno srebro uniči viruse

Z uporabo razpršilca se koloidno srebro uspešno uporablja pri zdravljenju dihalnih težav. Učinkovitost se lahko izboljša z dodajanjem majhne količine eteričnih olj, na primer z dodatkom eteričnega olja limone, sivke, origana, čajevca. Prav tako se uporablja za čiščenje in sterilizacijo ran. Je dobro nadomestilo kopeli, prav tako se lahko uporabi kot obloga. Enostavno se ga nanese na povoj ali na čisto krpo, nato se položi na vlažno kožo.

Članki iz iste kategorije: